HTML

munkaerő

Segítség, tapasztalatok megosztása azoknak, akik elveszítették állásukat, vagy most keresgélnek, netán gyesen lévő kismamák vagy diákok, nyugdíjasok.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Álláskeresés

2009.04.14. 09:04 solegaby

Ha munkát akarsz találni, ahhoz nem elég leülni a számítógép elé és az Interneten böngészni. Tenni kell érte!

Lehet, hogy hetekbe vagy hónapokba fog telni, de az is lehet, hogy csupán néhány nap és megtalálod. Van, aki évek óta keres és nem talál, legfeljebb alkalmi munkát. Az a baj ezzel, hogy a sok sikertelenség után az embernek elmegy a kedve az egésztől és feladja. Holott a fő, hogy minden nap kell keresni. Tudom, ez hosszú idő után fárasztó, de ha nem így teszünk, elmehet mellettünk a lehetőség.

Köztudott, hogy az állásoknak csupán a 20%-át hirdetik meg a munkáltatók. A maradék 80% az úgynevezett rejtett állások közé tartozik. Ezeket kell felkutatni a hirdetések mellett.

Álláskeresési technikák:
- álláshirdetések böngészése (újságok, magazinok, ingyenes hetilapok pl. Szuperinfó, Internet, stb.)
- ismerősök segítsége: Nem tudhatjuk, hogy melyik ismerősünk fog esetleg ajánlani valamilyen lehetőséget. Meg kell kérni őket, hogy kérdezzenek körbe az ismerőseik között és a munkahelyükön. Nem kell szégyenkeznünk.
- kopogtató technika: telefonon, személyesen
Erről később még részletesebben fogok írni.

Szólj hozzá!

Bevezető

2009.04.08. 11:39 solegaby

Sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy milyen nehéz is állást találni. Aki még nem dolgozott, annak azért mert nincs tapasztalata, aki pedig már idősebb, arra pedig nincs szükségük a munkáltatóknak. Talán legjobb helyzetben a 30-40 év közötti korosztály van, hiszen nekik a megfelelő tapasztalatuk is megvan és még fiatalnak számítanak. Nekik másféle problémákkal kell szembe nézniük (pl. nem versenyképes szakma, létszámleépítések, stb.) Aztán ott vannak azok, akik gyesről szeretnének visszatérni (vagy épp belépni) a munkaerőpiacra, vagy akik betegség vagy más miatt voltak kénytelenek hosszabb ideig otthon maradni.

Sorolhatnám még, de valószínűleg nem tudnék mindent felsorolni. Mindenesetre nagyon sokan vannak azok, akik épp munkát keresnek. A munkalehetőségek száma viszont csekély. És akkor még nem említettem a válságot.

Ebben a blogban a hasonló cipőben járókkal szeretnék tapasztalatokat cserélni, segítséget nyújtani a megfelelő állás megtalálásához, vagy csak egyszerűen kibeszélni a problémákat.

Szólj hozzá!