Partnerprogram

HTML

Partnerprogram

munkaerő

Segítség, tapasztalatok megosztása azoknak, akik elveszítették állásukat, vagy most keresgélnek, netán gyesen lévő kismamák vagy diákok, nyugdíjasok.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Álláskeresés

2009.04.14. 09:04 solegaby

Ha munkát akarsz találni, ahhoz nem elég leülni a számítógép elé és az Interneten böngészni. Tenni kell érte!

Lehet, hogy hetekbe vagy hónapokba fog telni, de az is lehet, hogy csupán néhány nap és megtalálod. Van, aki évek óta keres és nem talál, legfeljebb alkalmi munkát. Az a baj ezzel, hogy a sok sikertelenség után az embernek elmegy a kedve az egésztől és feladja. Holott a fő, hogy minden nap kell keresni. Tudom, ez hosszú idő után fárasztó, de ha nem így teszünk, elmehet mellettünk a lehetőség.

Köztudott, hogy az állásoknak csupán a 20%-át hirdetik meg a munkáltatók. A maradék 80% az úgynevezett rejtett állások közé tartozik. Ezeket kell felkutatni a hirdetések mellett.

Álláskeresési technikák:
- álláshirdetések böngészése (újságok, magazinok, ingyenes hetilapok pl. Szuperinfó, Internet, stb.)
- ismerősök segítsége: Nem tudhatjuk, hogy melyik ismerősünk fog esetleg ajánlani valamilyen lehetőséget. Meg kell kérni őket, hogy kérdezzenek körbe az ismerőseik között és a munkahelyükön. Nem kell szégyenkeznünk.
- kopogtató technika: telefonon, személyesen
Erről később még részletesebben fogok írni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://munkaero.blog.hu/api/trackback/id/tr721063723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása